Autorijschool Alex de Jong, Apeldoorn

Nieuws archief 2010

28-12-2010

Autorijlessen in de sneeuw

Ondanks het aanhoudende winterweer gaan de autorijlessen bij Autorijschool Alex de Jong gewoon door.

 

De rijlessen worden als het glad wordt wel aangepast, dat wil zeggen dat wij met de leerling naar een veilige lokatie zullen gaan en extra zullen gaan trainen op het rijden onder deze omstandigheden.

 

Het is voor de meeste leerlingen een welkome ervaring om te merken wanneer een auto wel en wanneer een auto niet gaat glijden. Al na korte tijd voelt de leerling aan hoe koppeling en gaspedaal gebruikt worden in deze omstandigheden.

 

Perslot wil je ook na het behalen van je rijbewijs niet je auto moeten laten staan bij sneeuw, omdat je het nooit geleerd hebt. 

 

Daarnaast krijg je door het lessen in de sneeuw zoveel ervaring mee dat dit in de toekomst zeker zal bijdragen tot het voorkomen dat je betrokken raakt bij èèn van de vele ongevallen door slippartijen. En nog maar niet te spreken van het ontstaan van rijangst door een dergelijk ongeval.

 

Mochten de wegen in en rond Apeldoorn dusdanig gevaarlijk worden, dat autorijden in het geheel onverantwoord wordt, dan zullen ook wij genoodzaakt zijn lessen af te zeggen. U wordt hierdoor persoonlijk door ons op de hoogte gehouden.

 

Wij wensen u dan ook in de sneeuw veel veilige en plezierige kilometers.

23-11-2010

Theorie examen met Tolk

Nieuw tolkenbeleid

Met ingang van 1 januari 2011 voert het CBR een nieuw tolkenbeleid in voor de individuele theorie-examens. Dit houdt in dat een kandidaat die zich wil laten begeleiden door een tolk, dit alleen nog kan door een tolk die is aangesloten bij bureau TolkenNet. De kandidaat kan de tolk zelf via www.tolkennet.nl reserveren. De kosten van de tolk bedragen € 167,- en komen voor rekening van de kandidaat. De kosten van het individuele examen komen daar nog bij. De autorijschool reserveert het individuele theorie-examen op de gebruikelijke manier.

Als de kandidaat op het examen verschijnt zonder tolk of met een niet door TolkenNet aangewezen tolk, gaat het examen niet door (ook niet alsnog in de Nederlandse taal) en is er geen recht op restitutie. De tolk legitimeert zich met een legitimatiebewijs op het examencentrum.

Zie ook www.cbr.nl